svetsning

Anlita professionell svetsning i Stockholm

Anlita professionell svetsning i Stockholm

Vid arbeten där det krävs svetsning så är det bäst att anlita professionell hjälp så att det går säkert till och så att det blir ett snyggt resultat. För att utföra svetsning kräver en hel del skicklighet så det är inget man bara själv bör ge sig på att göra. Behöver du anlita hjälp med svetsning i Stockholm så finns det flera erfarna företag som gärna bidrar med sin kunskap. En duktig firma är exempelvis https://www.hofmeijer.se/svetsning och de har den rätta erfarenheten för att kunna skapa det du behöver.

Svetsning kan användas till att svetsa samman många olika sorters material och man kan tillverka mycket hållbara saker med hjälp av svetsning. Det kan vara stora saker som används inom industri men också väldigt små föremål som kan används som medicinsk utrustning.

Olika sorters svetsning

Det finns flera metoder som används vid svetsning och de ser olika ut men det de har gemensamt är att de sammanfogar två föremål, och oftast gäller det metaller. Och för att sammanfoga föremålen så kan man använda sig av bland annat gas, elekticitet och laser. 

Två vanliga svetsmetoder är TIG-svetsning och MIG-svetsning och dessa används mycket inom industrier. Det man använder för att driva svetsen är oftast en gasblandning av gaserna helium och argon.

Den metoden med laser är mycket populär att använda inom flera områden där man är ute efter ett exakt resultat. Lasersvetsning ger nämligen ett mycket precist resultat och metoden är lämplig att använda i miljöer där man inte vill ha en spridning av värmen från svetsningsområdet. 

Med hjälp av en laser så uppstår värmen enbart lokalt och därför är all annan miljö helt skyddad. Svetsning med laser lämpar sig utmärkt att använda sig av inom den medicinska industrin och inom tillverkningen av elektronik där det är mycket små detaljer som måste bearbetas.