Bergsprängning

Berg på tomten?

Berg på tomten?

Dags att starta ett husbygge? Har och du upptäckt ett problem med berg i vägen för din dröm? Har du köpt en tomt med berg på så kan din bästa lösning vara att utföra en Bergsprängning. För att det ska vara möjligt att gjuta grunden och sätta igång med bygget så kan man inte ha berg på tomten som kommer att bli i vägen. Berg kan vara i vägen för själva husbygget, men det kan även störa allt annat arbete runt om huset. Som exempelvis vattenledningar och dränering i marken. För att kunna sätta igång med ditt bygge så bör du anlita en erfaren firma som kan hjälpa dig att spränga bort berget.

 

Bergsprängning

För den som är kunnig inom området så är bergsprängning en smidig lösning för att bli av med berg som är ett hinder för ditt bygge. En erfaren firma har rätt kunskap för att kunna utföra en så bra bergsprängning som möjligt. När man spränger så är det viktigt att inte störa omgivningen, som kan vara andra hus och naturen runt om tomten. En firma har koll på vilka tekniker som ska användas för den tilltänkta tomten. Då alla tomter ser olika ut gäller det att arbeta fram en plan som lämpar sig för omgivningen.

 

 

Extra försiktig

Ibland kan omgivningen vara skör och man behöver vara extra försiktig vid arbetet att ta bort berg. Det kan vara i en omgivning där det inte får bli någon form av vibration i marken. Då finns det en metod som kallas för bergspräckning. Metoden ger samma resultat som bergsprängning, alltså att man blir av med berget. Men skillnaden är är att omgivningen märker ej av arbetet för inga vibrationer uppstår i marken. Med hjälp av teknik som hydrauliska verktyg så spräcker man bort berget istället och lämnar inga vibrationer efter sig.