blommogram

Blommogramets historia

Blommogramets historia

editorial

Blommogramets historia

Om du någonsin har känt dig överväldigad av det stora utbudet av alternativ för blomsterleveranser online, ska du veta att du inte är ensam. Internet har förändrat spelet när det gäller blommor – de kan levereras direkt till din dörr med några få klick – och ändå verkar ingen veta vem som startade detta Blommogram-mode från början! Om du är precis som vi (nyfikna och ivriga att lära dig mer!) så spänn fast dig – vi ska ta en vild resa tillbaka i tiden när vi avslöjar var dessa blommor faktiskt kommer ifrån!

Blomogram har funnits i århundraden, men deras moderna form kan tillskrivas slutet av 1800-talet. Det var då som de första blomsterleveranstjänsterna började dyka upp i städerna. Dessa tjänster gjorde det möjligt för kunderna att skicka blommor till sina nära och kära utan att behöva lämna sitt eget hem.

Begreppet blommogram förfinades ytterligare på 1930-talet, när blomsterhandlare började erbjuda leverans från dörr till dörr. Denna tjänst gjorde det möjligt för kunderna att skicka blommor och andra gåvor direkt till sina nära och kära utan att behöva lämna sina hem.

blommogram

Internet förändrade allt

På 1950- och 1960-talen började man på allvar skicka blomsterarrangemang med posten, vilket gör det möjligt att skapa mer komplexa kombinationer av blommor än någonsin tidigare.

Under de senaste åren har internet revolutionerat blomsterleveranserna och gjort det möjligt för kunderna att beställa och leverera sina buketter med några få klick. Det finns nu ett ständigt växande utbud av alternativ på nätet, med butiker som erbjuder såväl traditionella buketter som moderna arrangemang, cake pops, choklad och till och med ballonger. För ett utbud som finns när dig, kolla in: http://www.lindhagensblommor.se/

Blommogrammens värld har kommit långt sedan 1800-talet – men en sak som inte förändrades var känslan bakom dem: att skicka blommor är fortfarande detsamma som att fira kärlek, liv och speciella tillfällen med dina vänner och din familj. Och det är något som vi alltid kommer att värna om!