Hudiksvall

Dags att besöka Hudiksvall

Dags att besöka Hudiksvall

Om du aldrig förr har besökt staden Hudiksvall är det absolut hög tid att hälsa på i denna vackra, norrländska stad på östkusten. Under vintern ligger det alltsomoftast, vi får väl se vilken roll klimatförändringarna spelar på sikt, ett oerhört estetiskt lager att vit snö över hela staden. Den lyses upp av detta naturens puder som sprider ett naturligt ljus över staden under mörka nätter. Hudiksvall är en liten, gemytlig och mysig stad. Med sina cirka 16 000 invånare placerar sig Hudiksvall som Sveriges 79:e största tätort och den största tätorten i Hälsingland.

 

I Hudiksvall händer livet

Livet finns i Hudiksvall precis som det finns på alla andra ställen i Sverige och i världen. Det finns familjer av alla konstellationer, tonårsdraman, personlig utveckling, framgång och hjärtekross. Precis som överallt är inte livet en rät linje utan avvikelser, ofta oväntade sådana, och Hudiksvall är naturligtvis inget undantag. Men det är en trygg miljö för att ta sig igenom det vi kallar ”livet”. Det finns skolor, ungdomsmottagning, universitet, ålderdomshem och även möjlighet till begravningsgudstjänst i Hudiksvall när sagan har tagit slut och man har hängt in mössan för sista gången. Just begravningsgudstjänst kan du läsa mer om här: https://www.hoglidenkyrkan.se/.

 

 

Storslagna naturupplevelser

I Hudiksvall finns också många vackra sevärdheter som är värda att besöka när man har vägarna förbi. För den som tycker om att vara utomhus och vara i naturen kan Hölicks naturreservat starkt rekommenderas, i synnerhet under sommarhalvåret. Det är en stor naturupplevelse i den stora variation som finns i landskap och miljö. Du går igenom allt från grottor, skog och stränder och har du tur får du chansen att se havsörnar. Hudiksvall är också berömt för sin vackra skärgård och är beläget runt fem öar där du även där kan hitta fler naturreservat. Hudiksvall är alltså en fantastisk upplevelse, sommar som vinter!