svartmögel

Därför är det viktigt att göra ett mögeltest om du tror att det kan finnas svartmögel i hemmet

Därför är det viktigt att göra ett mögeltest om du tror att det kan finnas svartmögel i hemmet

I en bostad kan det ibland uppstå besvär i form av att något till exempel går sönder eller att andra problem dyker upp. Beroende på vad som är trasigt så är man antingen tvungen att åtgärda problemet omedelbart eller så kan man lösa problemet när det passar. En trasig skåplucka är ett problem som är väldigt irriterande, men det får förmodligen inte några stora konsekvenser om man väntar lite med att laga den. Handlar det däremot om att det finns misstanke om svartmögel så är det av yttersta vikt att man tar tag i problemet omedelbart.

Ta alltid misstankar om mögel på största allvar

Om man ignorerar varningssignalerna som tyder på att man drabbats av svartmögel någonstans i bostaden så kan det stå en dyrt på flera sätt. Svartmögel har nämligen en förmåga att sprida sig samt missfärga och fräta på ytor där den växer. Det värsta är dock att man både som människa och djur kan drabbas av hälsobesvär till följd av att man vistats i en möglig miljö. Beställ därför ett mögeltest så fort det finns minsta misstanke om ett mögelangrepp. 

Svartmögel kan synas eller finnas dolt 

Det finns synligt och dolt svartmögel. Det synliga kan man upptäcka med blotta ögat då det syns som mörka eller svarta fläckar på väggar, golv, tak, i kakelfogar eller någon annan yta i hemmet. Är det däremot dolt så kan man fatta misstankar på grund av att det börjar lukta unket eller att någon i hushållet börjar uppvisa symtom såsom huvudvärk, andningssvårigheter, trötthet och andra allergiliknande symptom. 

Gör-det-själv tester med snabbt resultat

Hos Mögel-test.se kan man köpa olika tester för att snabbt få svar på om man har svartmögel i sin bostad. De har ett brett urval av mögeltester för både synligt och dolt mögel. AGX MögelTest eftersträvar dessutom alltid att kunna erbjuda de bästa priserna på samtliga av sina mögeltester.