gitarrdelar

Delarna som skapar din gitarr

Delarna som skapar din gitarr

”It tickles my fancy.” är ett sådant där fantastiskt engelskt uttryck som man som mellanstadieelev på 90-talet lärde sig i skolböckerna. Det är tveksamt om det fortfarande står kvar i dagens litteratur, eller om det ens används i Storbritannien längre. 
Samtidigt finns det något väldigt talande bland de där orden: Att något kittlar ens intresse. För är det inte så det känns när man hittar något som verkligen fångar en? Det liksom spritter i kroppen om man längtar efter att få pyssla med det.

En rejäl dos gitarrnörderi

För vissa av oss blir detta ett livslångt kittlande. Ta till exempel intresset för att spela musik som föddes under tonåren. Med tiden kan det utvecklas och hitta nya vägar. För vissa blir det mer intressant att pyssla med själva instrumentet än att spela på det. Man sitter och kikar in på Danguitar efter vilka gitarrdelar som kan tänkas ge guran nytt liv, eller få den att låta bättre. Det blir liksom ett utforskande av instrumentet i sig.

För andra handlar det helt enkelt om att forma sin drömgitarr för att den ska föra fram ens musikaliska vision bättre. Det är inte för inte det finns en mängd signaturgitarrer därute, skapade av musiker som efter år av spelande har hittat sitt sound. 
Vilket ditt sound är är det bara du som vet. Dessutom så förändras våra ideal med tiden och då är det skönt att lätt kunna skaffa nya delar till gitarren för att enkelt modifiera sitt instrument.

Som bonus får man också lära sig förstå hur ens instrument hänger samman. Att lära sig grundläggande kunskaper om elektronik är sådant som man har nytta av även i övriga livet. Speciellt i dessa tider när vi allt mer tappar praktisk kunskap och därför också vår kontakt med den allt mer digitala värld som vi lever i.