företagscatering

En bit Norrland på jobbet

En bit Norrland på jobbet

Norrland har verkligen betoning på den andra halvan av ordet ”land”. Detta vidsträckta område buntas gärna ihop till ett enda ställe – vilket är lite som om man skulle säga ”Stockholm” och syfta på allt från Dalarna och nedåt. 
Det är helt enkelt orättvist och, för att vara lite provokativ, obildat.

Den som någonsin har besökt någon del av, eller stad i, Norrland vet vilket fantastiskt område detta är. Visst är städerna fina, men det är utanför dem som the action is. Det är inte undra på att så många dras hit för att vandra i fjällen eller i någon av de otroligt fina nationalparkerna som finns häruppe.
Här finns nämligen ytan och naturen som gör att man kan släppa alla pretentioner och ställas ansikte mot ansikte med sig själv. Det går inte att gömma sig bakom en fasad när man sitter ute i ett tält, mitt i vintern och upptäcker att tändstickorna till den portabla kaminen har blivit blöta.

Den norrländska naturen erbjuder också en fantastisk variation av maträtter. Allt från hjortron till renskav – här finns liv som är unika för denna region. Det är helt enkelt ett resultat av den kyla som är påtaglig här under stora delar av året.

Lyxigt nog så kan man få Norrland även i Stockholm (vilket inte är en synonym för ”övriga Sverige”, utan alltså verkligen står för Stockholm). Tack vara restaurang Knut så serveras arktiska delikatesser inne i huvudstaden. Och inte nog med det: Restaurangen erbjuder även catering för företag i Stockholm
En tunnbrödsrulle med lite renskav och annat gott skulle väl sitta fint till mötet, eller till när som helst egentligen.

Kanske kan maten vara vägen till Norrland för just dig? Och kanske är det så att du, väl i Muddus/Muttos nationalpark, faktiskt hittar en del av dig själv som du inte visste fanns.