fönster

Fönster har stor inverkan på både insidan och utsidan av bostaden

Fönster har stor inverkan på både insidan och utsidan av bostaden

editorial

Fönster har väldigt stor inverkan på bostäder, både när det gäller utseende och funktion. Ett hem med väldigt små fönster blir väldigt mörkt och kan upplevas mindre än vad det faktiskt är. Stora fönster däremot släpper in mycket ljus och kan få hemmet att kännas väldigt öppet och luftigt. Det är dock väldigt viktigt att välja fönster av hög kvalitet, speciellt om man har stora fönsterpartier. Under vintern vill man i regel att värmen i bostaden inte försvinner ut genom fönstren och på sommaren vill man att fönstren hålla värmen ute.

Det lönar sig att byta till fönster av hög kvalitet

Fönstren har helt enkelt väldigt stor inverkan på inomhusmiljön, så det är klokt att investera i de som fungerar optimalt för att undvika hög energiförbrukning i hushållet. Även om fönster av hög kvalitet i regel kostar mer så lönar det sig oftast i längden eftersom man håller energiförbrukningen på en bra nivå. Förutom att man kan spara in på energin så kan fönsterbyte även innebära ett utseendemässigt lyft för bostaden, något som också det kan ha positiv inverkan på dess värde. 

fönster

Skräddarsydda fönster till bostaden

Om man planerar ett fönsterbyte så kan man vända sig till Göteborgs Fönsterrenovering. Förutom att renovera och serva fönster så erbjuder de även nytillverkade fönster anpassade efter byggnaden de ska monteras på. Hos Göteborgs Fönsterrenovering är det möjligt att specialbeställa fönster, vare sig det handlar om endast ett enstaka fönster eller fönster till hela fastigheten.  

Få hjälp att välja rätt fönster till fastigheten

Hos Göteborgs Fönsterrenovering är de mycket kunniga när det handlar om fönster och de har erfarenhet av alla möjliga modeller, former och storlekar. De delar gärna med sig av kunskapen och kan hjälpa till att välja de bästa fönstren utifrån önskemål, behov och husets arkitektur. Göteborgs Fönsterrenovering har ett eget snickeri där de tillverkar fönster och dörrar specialanpassade efter allt från storlek till beslag.