Uterum

Förläng sommaren – skaffa uterum

Förläng sommaren – skaffa uterum

Bor man i villa eller radhus så finns det inget bättre än att sitta en sval sommarkväll ute i det öppna och njuta av solnedgången. Men inte alltid tillåter vädret att sommarkvällen blir just så perfekt som man föreställt sig. Antingen så är det för mycket knott och mygg eller så börjar det duggregna. Skaffar man sig ett Uterum så kan man enkelt undvika dessa tråkigheter. Dessutom kan man förlänga sommaren genom att redan tidigt på hösten börja utnyttja sitt uterum. Det finns till och med möjlighet att använda uterummet året runt.

 

Anpassa uterummet efter dina behov

Det kanske viktigaste man bör tänka på innan man bestämmer sig för att skaffa ett uterum är vilka behov man vill att det skall fylla. Vill man enbart ha det som ett supplement till altanen vid oväder eller knottöverfall så kanske inte storlek och komfort kommer i första hand. Vill man däremot helt byta ut sin altan mot ett uterum så bör man tänka på att det ska kunna hållas varmt året runt. Ett uterum som hålls varmt året runt fungerar utmärkt att använda som ett extra sällskapsrum eller ett rum att förvara möbler och annat i.

 

 

 Bygga själv eller anlita firma?

 Har man kompetensen att själv bygga sitt uterum så bör man göra det. Viktigt är då att först ansöka om en bygglov. De flesta kommuner har en handläggningstid på 2,5 månader för en bygglovsansökan och man bör därför planera sitt uterum i god tid, så man slipper bygga under vinterhalvåret. Oavsett om man anlitar en byggfirma eller bygger själv bör man kontakta en byggfirma. Genom en byggfirma kan man få hjälp med ritningar och råd kring isolering och uppvärmning. Oavsett om man gör bygget själv eller anlitar en firma så bör man alltså ändå ta kontakt med någon som har erfarenhet när det kommer till uterum.