Konditori

Frukost på bageriet

Frukost på bageriet

Att vakna upp och knalla ner till bageriet är en bra start på dagen. En frukost ute med färskt bröd och värmande kaffe är alltid mysig och speciellt på ett bageri där det doftar så gott. Det är en blandning av varmt bröd som nyss kommit ut från ugnen och söta bakverk som gör att det riktigt vattnar sig i munnen. Att gå på café och bageri är något vi svenskar tycker mycket om och har gjort i alla tider. Bageri i Huddinge hittar du lätt om det suger i magen efter ett gott bakverk.

 

Bröd i alla former

På ett bageri kan du njuta av många olika sorters bröd och trenden med surdegsbröd är fortfarande stor. Ett surdegsbröd är nyttigare och mer hälsosamt för magen. Surdegsbrödet innehåller mer näringsämnen och är mycket mer lättsmält än det vanliga brödet. Den klassiska tekakan är ju så god så att den gärna slinker ner fast den inte är det mest hälsosamma alternativet. Även det franska brödet brioche är fantastisk gott och saftigt. Brioche kan också bakas med olivolja istället för smör och det ger brödet en härlig smak av fruktig olivolja.

 

 

Avslutningsvis ett sött bakverk

Efter en frukosten är det gott att avsluta med något sött fastän det är tidigt på morgonen. En favorit som svenskar har haft i alla tider är prinsessbakelsen. Budapestrullen är också en given klassiker. Om du istället vill prova en klassiker från Italien så har du den fantastiska desserten Tiramisu som är himmelskt god. Tiramisu betyder pigga upp mig och med sina inslag av kaffe och likör gör den verkligen det. En annan klassiker är baklava från mellanöstern och den är gjord av filodeg och har en härlig sötma från honung och krispighet från nötter. Ja det finns många bakverk att njuta av så skynda dig till närmsta bageri.