golvslipning

Golv utstår hög belastning

Golv utstår hög belastning

Det är få saker som tvingas utstå lika mycket som ett golv. Tänk dig själv. Varje dag belastas golvet av möbler som står på det. Varje dag belastas golvet av människor som trampar på det. Det kanske till och med belastas av hundar, katter eller andra djur som drar sina klor mot golvet och orsakar stora repor eller rivmärken. Det är inte så konstigt att det då och då uppstår ett behov av att slipa golvet. Golvslipning innebär att man helt enkelt ”putsar till” golvet så att det ser fräschare ut och blir än mer hållbart mot den belastning det behöver utstå.

 

Tungt arbete

Att utföra golvslipning och slipa sitt golv är dock ett ganska tungt arbete. Det kan vara en bra idé att anlita någon för att göra jobbet åt en, eller i alla fall konsultera en Golvläggare först, så att du vet att du slipar golvet på ett riktigt sätt. Det är inte kul att behöva göra om arbetet för att det blev fel första gången, med tanke på hur slitsamt golvslipning kan vara. Om du ändå bestämmer dig för att du vill göra jobbet själv så är det en hel del saker du behöver tänka på.

 

 

Överväg assistans

Först och främst måste du försäkra dig om att du använder rätt maskiner. Golvslipning är inte direkt något man gör för hand med ett sandpapper, utan det krävs ordentlig utrustning och maskinell hjälp. Maskinerna man använder till golvslipning kan väga upp till 70 kilo och måste dras över golvet med en stor finess så att det blir jämnt och fint. När du väljer maskin måste du också väga in vilket material det är på golvet som ska slipas. Det har en avgörande betydelse. Tredje delen är vilken ytbehandling du ska använda. Låter det redan krångligt? Tveka inte, utan anlita då någon som hjälper dig.