farmartjanst

Har du startat firma?

Har du startat firma?

Då vet du att det är mycket att tänka på. Säljer du en fysisk produkt är det både marknadsföring, försäljning och bokföring du ska sätta dig in i. Lagerstyrning kan också vara en del av det. Vissa utav dessa uppgifter kan man köpa sig till. Kanske vill du undgå lagerarbetet. Om du bor i Varberg kan du testa att googla ”Lagerarbete i Varberg” och se vad som dyker upp.

 

Vad är du bra på?

Kanske är du bra på att marknadsföra dina produkter? Då kan det vara en bra idé att du riktar in dig på detta område. Det kan vara förnuftigt att inse att man bara inte kan göra allting själv. Att outsourca är en riktigt bra idé och  allt eftersom det förhoppningsvis går bra med firman så kan man anställa en specialist. Kanske har du tur att hitta en studentmedarbetare som kan jobba deltid åt dig? Det behöver inte vara en så dyr affär.

firma

Funderingar på att hyra ett lager?

Det kan ofta vara en bra idé att göra en analys av vad som bäst kan betala sig – att hyra en egen lagerlokal eller att låta en extern firma stå för lagerstyrningen. Gör en kostnadsanalys för att se vad som passar dig bäst. Tycker du det är svårt att veta kan evt en revisor eller en extern konsulent hjälpa dig. Det beror såklart också på om du har en budget till att hyra extern konsulentrådgivning.

 

Sätt av pengar till semester mm

Om du har bestämt dig för att vara själständig är det en bra idé att sätta av pengar till semester och andra oförutsedda utgifter. Man har inte samma typ av säkerhetsnät när man är egenföretagare som när man är anställd utav en firma.

 

Förhoppningsvis har du nu blivit lite klokare över vad det vill säga att driva en egen firma.