Hotell

Har du varit i Vimmerby?

Har du varit i Vimmerby?

Vimmerby är en tätort med lite mer än 8000 invånare, beläget i östra delen av Småland. Det som de flesta tänker på när de hör Vimmerby är nog Astrid Lindgren – som ju faktiskt kom från just trakterna kring Vimmerby. Tack vare det dras många turister till Vimmerby. Allra mest känt är nog Astrid Lindgrens Värld som är en temapark där man kan möta många av de karaktärer som Astrid har skapat. Men förutom Astrid Lindgrens värld finns också Astrid Lindgrens Näs, som är ett kulturcentrum byggt kring huset som Astrid växte upp i. 

 

Semestra i Vimmerby

Till Vimmerby kan man åka hela familjen. Astrid Lindgrens Värld är ett klassiskt semestermål för barnfamilj och uppskattas av barn i olika åldrar. Framför allt om barnen har läst Astrid Lindgrens böcker eller sett några filmer baserade på böckerna kan det bli en häftig upplevelse för dem att få träffa karaktärerna i verkligheten. Om man har en bit att åka kanske man vill stanna mer än en dag, när man ändå tar sig tiden att åka, och då finns det många trevliga boenden i Vimmerby och hotell som man kan övernatta på.

 

 

Ska du åka iväg utan barn? 

Om man inte har något intresse av att besöka Astrid Lindgrens Värld kan man ju ändå utnyttja det faktum att orten är så turistvänlig. Varför inte bara ta en helg i Vimmerby för att slappna av? Kanske ta in en helg på Hotell i Vimmerby? Bo bekvämt, äta god mat och bara njuta av lugnet i en småstad tillsammans med människor man tycker om. Vill man verkligen bara njuta och ta det riktigt lugnt så finns hotell med relaxavdelning, men vill man också hitta på något utanför hotellet under sin vistelse i Vimmerby finns det förstås sevärdheter att besöka även för vuxna. I Vimmerby kan alla trivas, unga som gamla.