kub

Huvudbry i kvadrat hos mastercubestore.se

Huvudbry i kvadrat hos mastercubestore.se

Att motionera hjärncellerna är alltid bra. Det finns lika många tips på hur man skall träna sina hjärnceller som det finns sätt att göra det på. Lösa korsord, sticka, vara ute i naturen, spela instrument och läsa är några av förslagen som brukar komma upp. 

Det finns fler sätt att träna både finmotorik och hjärna med exempelvis en kub. Nu är det ju inte vilken vanlig random kub som helst det gäller, utan en där grunden är Rubiks kub! Att skruva runt en klassisk 3×3 kub klarar vem som helst, men för att lösa den, då krävs det tålamod och klurighet!

 

Välj rätt svårighetsgrad

När man väl tycker att man kan behärska en standard kub, då har man bara nosat på vad som finns. Det finns numera mängder av olika storlekar och svårighetsgrader på kuberna. Dessutom finns det andra former också som trianglar, frukter, figurer med mera. 

Allt är beroende på vilken nivå man vill lägga sig på. Vill man göra ett försök på världens svåraste kub så skall man inhandla den som är 17×17. 

Det finns ett youtube-klipp är en person löser den kuben på 7,5 timmar! Filmen finns också i ett timelapsläge på ca 6 minuter om man inte orkar titta på det långa.

 

 

Sikta mot världsmästerskap i Rubiks kub!

När man letar efter olika sorters kuber så finns det exempelvis en affär på nätet som heter https://mastercubestore.se/. Där kan man hitta allt från de små 2×2 kuberna till världens svåraste på 17×17 och allt annat däremellan.

Det är en välsorterad affär som, utöver kuberna, även tillhandahåller prylar som kubväskor, tidtagarur och smörjmedel. Har man väl hittat till kubernas värld och fastnat så finns det att göra framöver. Kanske ett deltagande i världsmästerskapen i Rubiks kub? Det finns 18 olika grenar man kan delta i, så det är bara att börja öva!