Kamerastativ

Kamerastativ till mobilen

Kamerastativ till mobilen

För många har mobilen ersatt kameran och videokameran och det produceras digitalt material som aldrig förr. Men mobilen kan ibland kännas lite väl liten att hålla i då man fotograferar eller filmar, och då kan ett kamerastativ vara lösningen. 

Många gånger filmar och fotograferar man också sig själv och då är ett kamerastativ en nödvändighet, men också för att det man filmar inte ska bli så ryckigt, eftersom det är ganska jobbigt att titta på film där bilden aldrig är helt still.

Det finns en hel del olika faktorer att ta hänsyn till då man väljer kamerastativ till sin mobil och det är alltid en bra början att fundera över i vilka slags olika fotosituationer det skulle vara bra att använda ett stativ. Är det då man exempelvis vloggar eller kanske gör en film om något? Ska man ha stativet för att filma sig själv när man pratar om något kan det räcka med ett litet bordsstativ. Ett litet stativ är också enkelt att alltid ha med sig i väskan.

 

Filma med mobilen

Är tanken med stativet att det ska användas för att göra en film med kan det vara bra med ett stativ med lite längre ben, ett så kallat tripod-stativ. Ett sådant stativ är också enkelt att ställa upp utomhus och justera till perfekt höjd. Vill man även kunna filma på fri hand finns det ett kamerastativ som heter gimbal och som stabiliserar rörelserna så att bilden inte blir ryckig. 

Utbudet av kamerastativ mobil är jättestort och det finns stativ i alla möjliga prisklasser. Tror man att man kommer att använda stativet mycket kan det nog vara värt att satsa på ett stativ av de mer välkända märkena. Det kan även vara enklare att köpa ett stativ i en fysisk butik eftersom man då kan undersöka hur det fungerar.