kran

Med näsa för kranar

Med näsa för kranar

En del kommer nästan direkt att tänka på en näsa när de hör ordet kran, vilket inte alltid är fel, men i detta fall handlar det om kranar som hjälper till vid lyftarbeten, alltså kranlyftar. Kranlyftar finns i en mängd olika utföranden och för olika behov, de används därmed inom många olika områden. Vid hamnar och broar, i gruvor och för industrier samt vid byggarbeten, stora såväl som små. De är även användbara vid tråkigare tillfällen, som när en olycka har inträffat.

 

Många olika slags kranar

Som sagt så finns kranar i många olika varianter och för olika slags behov. Mobilkranar finns i väldigt små storlekar, men även i väldigt, väldigt stora storlekar. En del av dem är terränggående och andra är specialanpassade för industrier eller montagearbeten.

Är du igång med ett montagearbete och behöver en kran med stor lyftkapacitet och arbetsradie så ska du välja en larvkran, som uppfyller just dessa kriterier. Last- och installationskranar är mångsidiga och används vid bland annat transporter eller installationer för lättare konstruktioner i stål.

 

 

Lätt som en plätt?

Är man igång med ett särskilt projekt är det inte ovanligt att det kanske behövs olika slags kranar vid olika skeden i arbetet. Då kan det vara skönt att ha anlitat en firma som kan lösa alla dessa behov. Ett lyftarbete är dessutom inte alltid lätt som en plätt, tyvärr, utan ibland behövs mer än bara maskinen och mekaniken. Ibland behövs tänkandet, någon som har ingenjörskunnande och kan finna alternativa sätt att lyfta för det arbetet som inte tillhörde det enklaste skolboksexemplet. Behöver du en kranlyft i Luleå? Då kan du förslagsvis hitta en här. De är just en sådan firma som har en allt i ett-lösning och kan vägleda dig och tillgodose alla dina behov av kranlyftar och kunnande, den bästa kombon helt enkelt.