möbler

Med ny klädsel blir loppisfyndet drömmöbeln

Med ny klädsel blir loppisfyndet drömmöbeln

Idag köper vi gärna begagnade möbler på loppis och auktion men när vi väl släpat hem dem så passar de inte alltid så bra in som vi trodde. Ibland är de slitna eller har en ful fläck som inte går bort hur mycket vi än gnor. För att det ska bli den där drömfåtöljen eller soffan som gör hela rummet kan man klä om möblerna. Eller tapetsera om dem, som man säger på fackspråk. Att göra en möbelomklädnad har blivit allt mer populärt då vi gärna dekorerar våra hem mer personligt med både ärvda och begagnade möbler. 

 

Både antika och lite mer moderna möbler kan kläs om och få ny stoppning

En riktigt skicklig möbeltapetserare kan ta sig an allt från en antik gustaviansk soffa till omklädning och stoppning av hela bilinredningar. Vissa kan även laga sitsen på gamla vackra rottingstolar. När man renoverar antika möbler använder man självklart de allra bästa naturmaterialen som lin, bomull, kroll och hästtagel. I lite modernare möbler används syntetmaterial som exempelvis polyeter, kallskum och fiberfill. Detta för att dessa möbler från början har tillverkats i just dessa material.

 

 

Möbelomklädnad ligger i tiden

Idag finns det gott om möbeltapetserare att vända sig till då man behöver fräscha upp sina möbler. Flera av dem kan även hjälpa till med val av tyger om man vill försöka återställa en möbel till originalskick då de är väl insatta i olika tidsepoker och dess möbler. De kan även hjälpa till med möbeltvätt och textilskydd av möbler. Att vårda och renovera sina möbler har idag även blivit mer självklart ur miljösynpunkt. Många lägger hellre ner lite extra pengar på att fixa till en möbel av bättre kvalitet i stället för att köpa nytt. Äldre möbler med en historia ger även en fin karaktär till ett hem och det blir även lite mer personligt.