Bilverkstad

När bilen går sönder

När bilen går sönder

Hur noggrann och kunnig man än är som bilköpare så kan vad som helst hända så fort som man kör iväg med den nyinköpta bilen. Om man har köpt bilen av en bilhandlare och något går sönder så kan man kräva att bilen ska repareras, men om man har köpt bilen privat så kan det vara svårare att få den gamla säljaren att laga bilen. Då är det tur att det finns bilverkstäder som kan hjälpa till med felsökning och även en hel del råd på hur man går tillväga när bilen går sönder direkt efter ett inköp.

 

Omsorg och reparation

Bilverkstad i Gnesta är inte enbart den man ska vända sig till när bilen går sönder. Om man vill ta hand om sin bil inför en resa eller mellan service, så kan man anlita en bilverkstad till även detta och inte enbart till reparationer när något går sönder. Man kanske vill sätta på ett par bättre däck eller göra en felsökning på det konstiga ljudet man ibland hör, eller så kanske det börjar bli dags att byta bromsbeläggen.

 

 

Offert och garanti

Innan man gör en reparation så kan man be bilverkstaden om en prisuppgift, så man vet hur mycket det kommer kosta. Under reparationens gång kan man hitta nya fel, men då ska reparatören ringa ägaren för att fråga om det är okej att även det nya felet åtgärdas. En reparation kan överskrida prisuppgiften med tio procent, men om den överskrider med mer så har kunden rätt att bestrida fakturan. Garanti på arbetet ingår alltid vid bilreparationer och det innebär att om det visar sig att reparationen är felaktigt gjord så det upptäcks inom skälig tid, så ska bilverkstaden åtgärda felet utan kostnad. Men då ska skadan vara på samma del som sägs vara lagad och inte på någon annan del som inte är åtgärdad.