Restaurang

Romantik är ett verb

Romantik är ett verb

Romantik är ett verb, och inte ett substantiv.
Med andra ord så får man anstränga sig och göra romantiska saker för att se till att ett förhållande fortsätter att kännas spännande, givande och värmande.

Det bästa sättet är nog att se på ett förhållande som att hålla igång en eld. Det är inte någon nyskapande liknelse, men effektiv.
När man blir förälskad så får man ett starter-kit bestående av ved, bränsle och eld. Detta kit räcker ett relativt bra tag, men till slut så börjar förråden sina. Det är då man får ge sig ut i skogen och börja leta efter träd att hugga ned.

Det ironiska är väl att det inte låter särskilt romantiskt att hålla igång romantiken. Men de flesta som har varit med om ett längre förhållande håller nog ändå med. Kanske speciellt efter att man har fått barn och rollen som föräldrar överskuggar rollen som ett par.

Dinner and a movie är en väl beprövad kombination. Ibland kan ju den första halvan av kvällen visa sig vara så givande att man faktiskt hoppar över filmen. När atmosfären är så mysig och maten så god att man förlorar sig själv i varandra, igen.

Till exempel under ett besök på https://verovin.se/, Här hittar du inte bara en god middagsmeny utan även cirka 400 olika sorters viner. Bland annat har man Nordens äldsta vin på restaurang i vinkällaren.
Om någon undrar så är detta vin från år 1790.

Visst kan det kännas lite svindlande att behöva välja bland ett så omfattande utbud, men frukta icke. Naturligtvis så kommer den djupt kunniga personalen på denna vinbar i Gävle att lotsa dig fram genom menyn.

Istället kan du fokusera dig på upplevelsen, både av maten men också av sällskapet.

Romantik är som sagt ett verb – att hålla elden vid liv. 
Istället för att återuppfinna hjulet så kan en kväll med god mat vara allt som behövs för att få hettan att flamma till igen.