roterande borstar

Så ska du använda roterande borstar

Så ska du använda roterande borstar

editorial

Roterande borstar. Sådana skulle man ju ha. Vad gör de egentligen? Du kanske ska ta reda på det innan du ivrigt skriker efter dem. Men efter att du har förstått vad det är kommer din iver säkert vara på minst samma nivå.

Så, vad är då en roterande borste? Uppenbarligen är det en borste som snurrar. Det hörs ju på namnet. Lit mer detaljerat förklarat så är det en borste som du fäster i änden på en borrmaskin. När du sedan trycker in knappen på borrmaskinen så kommer borstarna att börja snurra. Precis som en borr skulle ha gjort om det var en sådan som satt i “hålet”. 

Tänk om du skulle borsta håret med roterande borstar. Då hade det blivit fart på volymen, det är en sak som är säker. Utmaningen hade väl varit att få ut borstarna när de väl trasslat in sig i håret. Kanske hade du fått klippa bort håret i de ändar där borstarna har fastnat för att få loss dem. Och då är det kanske inte värt det. Men vad ska man annars använda dem till?

 

roterande borstar

 

Finputsningen i avslutningen

Ett mer lämpligt användningsområde än din egen kalufs är förstås om du ska putsa eller göra rent en yta. Typ en vägg eller en bildörr, beroende på vad du använder för slags borste. Eftersom borstarna roterar betydligt fortare med borrmaskinen än vad du skulle kunna förmå dem att göra för hand blir de samtidigt väldigt mycket mer effektiva.

Roterande borstar används framför allt i avslutningen av projektet. Den så kallade “finishen”. När du bara ska finputsa lite. Likväl är det såklart fördelaktigt att använda sig av effektiva produkter som gör jobbet. Så att du inte behöver stå där i all evighet och torka ytan du vill polera. Använd roterande borstar istället. Men till håret räcker det med en vanlig hårborste.