flakkåpa

Skydda din last med en flakkåpa

Skydda din last med en flakkåpa

editorial

Skydda din last med en flakkåpa

Första gångerna jag var i USA så blev jag förvånad över hur många pick up trucks det fanns. och det verkade inte bara användas i samband med att utföra ett yrke, utan det var även unga människor i skolåldern som körde runt i dessa, lite större bilar. Kan tyckas vara lite onödigt, med det känns också väldigt amerikanskt.

Den första pickupen skapades faktiskt i början av 1900-talet och användes för jord- och skogsbruk. Men det var inte förrän på 1930-talet som pickuperna blev mer vanliga, men främst då i USA. Och det var väl också kring 30 talet som folk på allvar började bli helt och hållet bilburna i det landet.

Nuförtiden finns det alla möjliga olika pickuper med olika egenskaper och det finns till och med elektriska pickuper! Det finns också företag som kan hjälpa dig om du vill konvertera din pick up till en elbil! Vad sägs om det?

flakkåpa

Vanligare och vanligare i Sverige

Även om jag är jag vet inte hur vanliga de är i Sverige. Men enligt en sida på internet finns det över 100 000 i landet

I Sverige gäller det nog främst pickups som används inom just skogsbruk och jordbruk även om jag kan tänka mig att det under senare delen av 1900-talet även började komma en del pickups som enbart användes i privat bruk. Jag kommer ihåg ett arbete som jag själv hade, som handlade om att parkera nyinkomna bilar i staden hamnområde, och där så jag en enorm ökning av Toyotas pick up.

Använder du din pick up privat så kan det vara vettigt att skaffa dig en flakkåpa. De finns i olika former och storlekar och det finns även företag som tillverkar speciella flakkåpor för dem som vill ha en pickup med ett mer personligt utseende. Jag använda mig av Celer, ett företag som specialiserat sig på olika flakkåpor.