Modulhus

Smartare byggen med modulhus

Smartare byggen med modulhus

Tänker du också på slitna baracker med halvdana konstruktioner när du hör ordet modulhus? Då är det hög tid att tänka om. Mycket har nämligen hänt inom branschen de senaste åren. Modulhus är inte längre bara något som sätts upp i all hast för tillfälligt bruk – utan kort och gott ett smartare, smidigare och mer ekonomiskt sätt att bygga riktigt bra hus.

Som fortfarande är precis lika flexibla förstås. Med dagens moderna modulhus kan man få en snabb men kvalitativ lösning på ett lokalproblem. En lösning som faktiskt håller och kan användas under många år om så önskas.

Vårdmottagning, förskola eller kontorslokal?

Det är inte bara själva konstruktionen och det faktum att de är flyttbara som gör modulhus så flexibla. De passar också att användas för en mängd olika ändamål och verksamheter. Förskolor, vårdmottagningar, kontor, boende, fritidscenter, lager, skola och verkstad är alla exempel på verksamheter som fungerar utmärkt att inrymma i just modulhus.

Och med tanke på hur snabbt en brist på vårdplatser, förskoleplatser eller boende kan uppstå – passar det extra med bra med hus som både kan konstrueras snabbt och är flyttbara vid behov. Beroende på hur modulhuset ska användas, går det självklart också att anpassa utformningen och antalet våningar. 

 

 

Hyr under kort eller lång tid

Köper man ett modulhus precis som man köper ett vanligt hus? Nja, inte riktigt. För det första är modulhus inte något som privatpersoner i regel har tillgång till på det sättet. Modulhus används i princip uteslutande av företag, kommuner och fastighetsägare, vilka oftast väljer att hyra modulerna istället för att köpa dem. Hyresperioden kan variera från endast ett par månader (exempelvis om det gäller tillfälliga bostäder för byggarbetare) upp till många år – vilket bland annat är vanligt för skol- och vårdverksamheter. Är ni i brådskande behov av fler lokaler? Ta kontakt med närmaste leverantör av modulhus redan idag.