Sockervax

Sockervax för hållbar hårborttagning

Sockervax för hållbar hårborttagning

Hårborttagning är något som både kvinnor och män ägnar mycket tid åt varje månad. Det kan vara allt från rakning varje morgon till att noppa ögonbrynen. Även fast det är bra att ägna tid åt egenvård så tycker nog de flesta att det är ett nödvändigt ont. Det tar tid, är ganska tråkigt att utföra samt att det i vissa fall även kan vara smärtsamt. För att slippa utföra hårborttagning lika ofta så är det många som väljer att vaxa sig. Genom att vaxa rycker man upp hårstråna med rötterna istället för att kapa dom, vilket gör att det tar längre tid innan de växer ut igen. Men det är också ett av de smärtsammare sätten man kan ta bort hår på, vilket inte är speciellt trevligt.

Det finns dock ett mindre smärtsamt alternativ till den klassiska vaxningen, nämligen sockervaxning. Sockervaxning är mer skonsamt både för användaren och miljön genom att den innehåller naturliga ämnen och inte gör lika ont. Genom att man avlägsnar håret i dess växtriktning resulterar det i att det inte är lika smärtsamt som klassisk vaxning samt att man håller sig hårfri längre eftersom man undviker brutna hårstrån. Sockervaxet kommer dessutom inte upp i samma höga temperatur som vanligt vax vilket gör att man inte riskerar att bränna sig. En annan fördel är att sockervax inte fastnar på huden.

Ett företag som har ekologiskt sockervax av hög kvalitet är Bodyfashion. De erbjuder kunderna ekologisk skönhet, utan att minska på kvalitén eller att för den delen höja priserna. Inga miljögifter eller bekämpningsmedel har använts i odlandet av grödorna som finns i Bodyfashions produkter. Det gör att produkterna är naturligt rena och bra för huden.

Så hädanefter kan det vara en god idé att använda sig av sockervaxning istället för att raka sig flera gånger i veckan eller genomlida en smärtsam vaxning på klassiskt vis.