kristna skolor

Sprid värme i din vardag

Sprid värme i din vardag

Tacksamhet är en av de största krafterna här i livet. Speciellt när saker och ting går åt helskotta, lustigt nog.
Att i sina svåraste stunder lyckas samla sig och vara tacksam för livets alla nyanser, även de obekväma, kan faktiskt vända upplevelsen till något positivt.

Samma sak gäller generositet och att ställa upp för andra. Att göra något, endast för att hjälpa och underlätta för en medmänniska, påverkar oss på djupet. Vi människor är ju nämligen sociala djur. Även om moderna fenomen, som den svenska statsindividualismen, har försökt sätta det där ur spel så mår vi som bäst när vi är del av ett sammanhang. För tänk efter själv: Känns det inte fantastiskt i hjärtat när du till exempel hjälper en äldre person med något så vardagligt som att ta upp något från marken?

Kanske har lite av det där mellanmänskliga kontakten gått förlorad i dessa, rätt hårda tider. Men skulle alla börja göra goda och osjälviska handlingar, om så bara en gång i veckan, skulle vi snabbt se ett mycket varmare samhälle.

Men det är som sagt lite av en uppförsbacke när vi kanske inte länge är vana vid att ta det initiativet. Kanske har man enklare för det om man har gått på någon av landets kristna skolor, där man har lite närmare till den här sortens livsfilosofi.
Självklart så växer de flesta av oss upp med idealet att man ska vara hjälpsam. Däremot så är det lätt att känna sig isolerad, speciellt i Sverige som brukar kallas för ett av världens ensammaste länder.

Så börja redan idag med att ta initiativ till att göra gott i din vardag. Stå inte och vänta på att någon annan ska rycka ut när du ser någon som uppenbart behöver assistans. Utan gå fram och fråga om det går bra att hjälpa till och se vad som händer.