Sjukförsäkring

Ta reda på om du har rätt till extra pengar vid en sjukskrivning

Ta reda på om du har rätt till extra pengar vid en sjukskrivning

editorial

En stabil privatekonomi är något som de flesta stävar efter att ha. Man vill kunna känna sig trygg att det finns pengar till att betala räkningarna varje månad och samtidigt så är det väldigt trevligt om man har pengar kvar så att man kan unna sig något eller hitta på något kul. Det kan dock vara ganska skört och inkomstbortfall under en längre tid kan ställa till det så att man måste prioritera om och dra in på utgifterna. En anledning till att man kan förlora delar av sin inkomst är att man bli sjukskriven. 

En sjukförsäkring kan underlätta när det behövs mer pengar

När man blir sjukskriven och ansöker om sjukpenning från Försäkringskassan så får man i regel räkna med att man kommer att få 80 procent av sin vanliga lön. Att bli av med 20 procent av sin inkomst är något som kan ha stor inverkan på privatekonomin, speciellt om man blir sjukskriven under en längre tid.

Sjukförsäkring

Som tur är så finns det försäkringar som kan göra att man kan dryga ut kassan något under tiden man är sjuk och inte kan gå till arbetet. Afa Försäkring har en sjukförsäkring som väldigt många anställda i Sverige har. Det är en försäkring som är kopplad till kollektivavtal men den kan även tecknas separat av en arbetsgivare. Denna försäkring är till för att ge lite mer trygghet vid en sjukskrivning. 

Några procent extra genom sjukförsäkringen kan ge lite bättre förutsättningar 

Afa Försäkrings sjukförsäkring innebär att man kan få cirka 12,5-13 procent extra i dagersättning vid en 80 procentig sjukskrivning. Detta kan göra det något lättare vid en sjukskrivning och skapa bättre möjligheter att kunna betala de extra utgifter som kan komma med en sjukdom, som till exempel mediciner och behandlingar. På https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal går det att läsa mer om vad Afa Försäkring erbjuder. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/