hyra ut din bostad

Underlätta processen från början till slut när du planerar att hyra ut din bostad

Underlätta processen från början till slut när du planerar att hyra ut din bostad

editorial

Att hyra ut sin bostad är något som kan vara en mycket smidig lösning för den som planerar att tillfälligt flytta till en annan ort. Det kan också vara en ypperlig lösning för den som vill prova bo permanent på en ny plats eller flytta ihop med en person, men vill ha tryggheten att det gamla boendet finns kvar om det inte skulle kännas så bra som förväntat.

Det kan dock vara lite läskigt att hyra ut sitt hem oavsett om man hoppas på en tillfällig eller permanent flytt. Då kan det vara bra att ta hjälp från ett företag som specialiserat sig på att hjälpa personer som vill hyra ut sitt boende. 

Vad går det att få hjälp med när det finns planer på att hyra ut bostaden?

Om du planerar att hyra ut din bostad så kan du vända dig till Passion for Homes för att få trygg hjälp genom hela processen. De har sedan år 2013 arbetat med att para ihop hyresvärdar med rätt hyresgäster och de finns med hela vägen från början till slut.

hyra ut din bostad

Förutom att hjälpa hyresvärden att hitta en bra hyresgäst så sköter de bland annat även visning av bostaden, upprättar hyresavtal enligt Privat Uthyrningslagens riktlinjer samt utför en bakgrundskontroll på hyresgästen.

Det är även möjligt att få hjälp med hyran

Utöver allt ovanstående så kan Passion for Homes även hjälpa till att lägga hyran på en bra nivå. Det är inte alltid så lätt att veta hur mycket lägenhet kan hyras ut för baserat på saker som om den är möblerad eller ej samt vad som finns i närområdet.

Genom sitt dotterbolag, Passion for Homes Finans, kan Passion for Homes dessutom sköta din hyresadministration samt erbjuda en hyresgaranti vilket betyder att de ser till att du får din hyra betald i tid varje månad.