stopp i avlopp stockholm

Vad gör du med stopp i avlopp i Stockholm

Vad gör du med stopp i avlopp i Stockholm

editorial

Har du fått stopp i avloppet och bor du i Stockholm? Då kan du läsa det här. Det är vanligt att få stopp i avloppet därhemma, ändå blir vi så chockade när det händer. Va? Är det stopp igen? Det blir ett helt oväntat avbrott i vardagen och kan ställa mycket på ända. För vi är helt beroende av att avloppet funkar. Hur ska vi annars kunna duscha, tvätta händerna eller diska vår disk? 

Vem har tid med ett stopp i avloppet, egentligen. Men varför blir det stopp om och om igen, tänker du kanske? Ja, det kan bero på lite olika saker.

 

Förebygg stopp i avloppet

Nummer ett är att inte spola ner föremål i vasken eller toaletten. Inga legobitar, inga tops, inga fimpar och inga bindor eller liknande. Detta kanske låter självklart men ni skulle bli förvånade om ni visste hur mycket skräp reningsverket får ta hand om. Man ska egentligen inte ens spola ner hårrester. I duschen kan det bli knepigt att undvika. Men om du rensat hårborsten och har en liten tofs med hår i handen, så ska den ner i papperskorgen, inte spolas ner i toastolen.

Nummer två är att inte spola ner fett eller matrester i vasken. Överbliven olja ska torkas av med papper och läggas i återvinningssystemet. Matrester ska ner i komposten. Även de små delar som ligger i botten av vasken. Skopa upp dem och kompostera!

 

 

När olyckan ändå är framme

Ibland blir det ändå stopp i avloppet, trots att vi gjort typ allt som vi skulle. Vad ska du göra om du får stopp i avlopp i Stockholm? Vill du inte rensa själv? Ring en rörfirma så kan de komma och rensa stoppet åt dig. Svårare än så är det faktiskt inte. För att förebygga nya stopp kan du följa råden ovan.